Tjäna extra pengar!

Information om lönen

De flesta delar ut reklam för att tjäna extrapengar. Hur mycket du tjänar beror på hur många hushåll (brevlådor) det finns i ditt distrikt, men också hur många trycksaker som delas ut, hur mycket de väger och hur svårt distriktet är. En ungefärlig lön är 70-200 kronor per utdelning, men det skiljer sig naturligtvis beroende på hur mycket reklam det är just den veckan.

Löneformen kallas för prestationslön, och det innebär att grundlönen baseras på hur svårt ditt tilldelade utdelningsdistrikt är. Sedan får du också vikttillägg och du kan även få sorteringstillägg om du sorterar dina trycksaker själv. Vid vår lönesättning följer vi alltid de regler och avtal som finns på arbetsmarknaden.

 

Frågor och svar

Får jag semesterersättning?
Ja, alla som arbetar har rätt till semester. Men eftersom du är behovsanställd får du ut de lediga dagarna som pengar. De pengarna kallas semesterersättning och är alltid minst 13 procent på den lön du totalt tjänar under din anställning.

Får jag ersättning för att jag bladar/sorterar själv?
Ja, i de flesta fall får du ett så kallat sorteringstillägg. Din lönespecifikation ser dock lite olika ut beroende på vilken ort du arbetar på. Syns inte tillägget på din lönespecifikation ber vi dig ta direktkontakt med just ditt lokala Svensk Direktreklam-företag så kan de berätta exakt hur mycket av din lön som är sorteringstillägg.

Varför varierar ersättningen beroende på hur mitt utdelningsdistrikt ser ut?
Det går snabbare att dela ut reklamen till hundra lägenheter i ett 10-våningshus med hiss jämfört med att dela ut till hundra villahushåll eller till lika många brevlådor i ett trevåningshus utan hiss, och därför varierar ersättningen.

Hur mycket får jag tjäna utan att betala skatt?
För mer information om skattefria gränser se länk till Skatteverket.